Gers, Midi Pyreneeën, Frankrijk

Ontdek Gers in Frankrijk

Ontdek de regio Gers , één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Gers en de populairste dorpen die je in Gers kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiewoning huren in Gers écht de moeite waard is.

Streekinformatie Gers

De Gers ligt in het zuidwesten van Frankrijk in de onmiddellijke nabijheid van de Pyreneeën en de Atlantische Oceaan. De regio wordt gekenmerkt door een heuvellandschap en een actieve landbouwsector. Doordat het toerisme nog vrij kleinschalig is, heeft de regio zijn authenticiteit grotendeels kunnen bewaren en vind je nog vele aangename kleine dorpjes terug. Het aanbod van activiteiten naar toeristen bestaat uit wandelen, fietsen en het bezoeken van de vele kastelen en kathedralen die hier gelegen zijn.

Bezienswaardigheden in Gers

Een absolute aanrader is de ‘Abbaye de Flaran’ bij Valence-sur-Baïse. De abdij werd gesticht in de 12e eeuw en is sober, maar bijzonder goed bewaard gebleven. Andere bezienswaardigheden zijn de imposante 15e-eeuwse kerk van Mirande, de Romeinse opgravingen bij Montreal waar onder andere een Gallo-Romeinse villa werd blootgelegd, de 13e-eeuwse ‘Eglise Notre Dame’ van Fleurance en het klooster van La Romieu.

Populaire dorpen om te bezoeken in Gers

Gers is een minder toeristische streek, waardoor voornamelijk de authenticiteit van de dorpen en steden een grote troef zijn. Voorbeelden zijn de regionale hoofdstad Auch en het merkwaardige stadje Fourcès uit de 15e eeuw dat in een ronde vorm gebouwd werd en vandaag nog steeds in zeer goede staat is. Ook Condom is een historische stad die veel te bieden heeft en leuk is om te bezoeken op woensdag vanwege de wekelijkse markt. Vic-Fezensac en Eauze zijn kleinere steden, maar hebben eveneens een aangename historische binnenstad en wekelijkse marktjes.

Vakantiewoningen Gers te huur

Een vakantiewoning huren in Gers? Ontdek welke vakantiewoningen Gers te huur zijn op VakantiewoningenPyreneeen.nl.

Foto: Bagort, https://flic.kr/p/prWfSN


Accommodaties in Gers

Vakantiewoningen Gers

Geselecteerde vakantie accommodaties